Menukaart Restaurant De Klokkeput

Koude Voorgerechten
6 Franse Oesters (Creuse)
9 Franse Oesters (Creuse)
Carpaccio van rund met Parmezaanschilfers
Kreeftsalade
Terrine van ganzenlever met vijgenconfituur en rozijnentoast

Warme Voorgerechten
Dagsoep (MA-VR)
Bisque van kreeft
6 Franse oesters gegratineerd
Kaaskroketjes met gefrituurde peterselie
Garnaalkroketjes met gefrituurde peterselie
King krab met tuinkruiden
Karnemelkaardappel, grijze garnalen, gepocheerd ei en hazelnootboter

Salades
Salade geitenkaas met spek en appeltjes
Caesar salade
Salade Folle (kreeft, grijze garnalen, scampi, terrine van ganzenlever, gerookte zalm)

Visgerechten
Gebakken zeetong “Meunière met frietjes en salade
Zeetong met venusschelp, grijze garnalen, champignons en aardappelpuree
Roggevleugel met kappertjes, bruine botersaus en krielaardappel
Langoustestaart met een kreeftensausje, linguini en tomaat
Kreeft gegrild met tuinkruiden en lookboter
Kreeft Bellevue
Babykreeft gegrild met tuinkruiden en lookboter
Scampi brochette met tartaarsaus en frietjes
Wilde gamba’s (500gr) met tuinkruiden en lookboter
Kabeljauwhaasje met spinaziepuree, gepocheerd ei, grijze garnalen en mousselinesaus

Vleesgerechten
Filet Pur (B) “Blauw-Wit”
Côte à l’os “Limousin” per 2 pers. (1,2kg)
Chateaubriand per 2 pers. (800gr.)
Kalfszwezeriken met Portosaus en aardappeltorentje
Geflambeerde kalfsniertjes met Tierentijnsausje en aardappeltorentje
Lamskroontje met rozemarijn en gratin dauphinois
Huisbereide “Steak Tartaar”
“Steak Tartaar” Parisien (Ricard)
“Steak Tartaar” Espagnol (Cognac)
Fondue Bourguignonne (2 pers. enkel op het verwarmd terras)

Desserten
Dame blanche
Coupe vanille
Coupe brésilienne
Coupe advocaat
Coupe Colonel
Crème Brûlée
Trio van sorbet
Café glacé
Chocolademousse
Warme appeltaart met vanille ijs
Moelleux
Carpaccio ananas
Sabayon witte wijn
Sabayon Champagne

Drankkaart